Autókat tört fel, elfogták

2019. 03. 21., cs - 14:31
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

Egy veszprémi lakótelepről érkezett bejelentés a rendőrségre 2019. március 20-án késő este, hogy egy férfi betörte egy parkoló autó ablakát, letörte annak egyik ajtókilincsét, benyúlt az utastérbe, de abból már nem vett ki semmit, mert a tulajdonos tetten érte és üldözőbe vette. A kiérkező járőrök a város határában, az Észak-keleti útgyűrű melletti erdős részbe menekült elkövető felkutatására indultak. A férfit negyedórával később elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki.

Az intézkedő rendőrök a helyszín környékének átvizsgálása során egy megrongált furgont is találtak, melynek utastere és rakterének több ablaka, továbbá egyik külső visszapillantó tükre is be volt törve. A helyszíni szemle során a személygépkocsi mellől, továbbá az elkövető menekülésének útvonaláról különféle szerszámokat, fogót és egy vascsövet is lefoglaltak.

A 35 éves ózdi férfi ellen kétrendbeli lopás kísérlet vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. Az általa okozott rongálási károk megközelítik a százezer forintot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.