Egy nap alatt öt dílert fogtak el

2018. 01. 18., cs - 07:49
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elfogták a rendőrök azt a testvértriót és két társukat, akik Budapesten árultak kábítószert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai a nyomozás során megállapították, hogy három testvér – a 32 éves T. Szilveszter, a 30 éves T. Kornél, valamint a 26 éves T. Thomas – és két társuk rendszeresen árult kábítószert Budapesten. A 21 éves Sz. Dániel és a 44 éves K. Gyula először csak fogyasztás céljából vett kábítószert a három férfitól, majd kis idő elteltével ők is beszálltak a kábítószer-kereskedésbe. Később a marihuána, az amfetamin, valamint a kokain kereskedelmi mennyiségű beszerzésében és tárolásában is segédkeztek.

A rendőrök Sz. Dánielt, T. Kornélt és T. Thomast 2018. január 16-án 11 óra 25 perckor fogták el Budapest XIII. kerületében. Még aznap 14 óra 40 perckor egy óbudai benzinkútnál a harmadik testvért is elfogták, majd két órával később III. kerületi lakcímén K. Gyulát.

A nyomozók az öt budapesti férfi lakásán tartott házkutatáskor egy kábítószer-kereső kutya segítségével közel 5 kilogramm marihuánát – amely értéke 12,5 millió forint –, több mint 0,5 kilogramm kábítószergyanús fehér port, 330 tablettát, a kábítószerek csomagolásához használatos eszközöket, 5 500 eurót és több mint 3 millió forintot találtak. A rendőrök lefoglaltak három autót is, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy azokat a kábítószer-kereskedésből befolyt összegekből vásárolták.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vaddisznót lopott

Az egyik salgótarjáni vadásztársaság területén ejtette el a vadat az 50 éves férfi.

 

Halálos balesetet okozott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki egy építés alatt álló autópálya-szakaszra hajtott fel gépkocsijával Csehországban, majd balesetet okozott, és ennek következtében a mellette utazó férfi életét vesztette.

 

Lopás miatt keressük

A győri rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének azonosításához.