Ellopta ismerőse ékszereit és bankkártyáját

2019. 04. 21., v - 09:24
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves zalabéri férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy gyulakeszi lakos tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2018. október 29. és november 12. között táskájából ellopta arany ékszereit több százezer forint értékben és bankkártyáját is magával vitte. A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került egy 26 éves zalabéri férfi, a sértett egyik ismerőse. A férfi rokonainál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták azt a zálogjegyet, melyen az ellopott ékszereket adták be egy zálogházba. További adatgyűjtést követően megállapították, hogy a feljelentő bankkártyájáról több tízezer forint összeget vett fel 26 éves ismerőse, mivel a kártya mellett megtalálta annak PIN kódját is.

A zalabéri férfit a rendőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

lopás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Palesztin határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.