Félretájékoztatók

2020. 04. 30., cs - 12:57
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyes sajtóorgánumokban valótlan, minden alapot nélkülöző tényállítások láttak napvilágot a tatabányai halált okozó testi sértés ügyében.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja és visszautasítja a Blikk, a Színes Ász és az Index.hu oldalain 2020. április 29-én és 30-án megjelent – a hivatalos szervek működésébe vetett közbizalom megingatására alkalmas - azon tényállításokat, amelyek a 2020. április 18-án történt tatabányai halált okozó testi sértéssel kapcsolatban megjelentek.

Minden alapot nélkülöz ugyanis az a tényközlés, hogy a halált okozó testi sértés felbújtója nyugdíjas rendőrtiszt, a bűncselekmény elkövetője pedig annak fia lenne. Továbbá az sem felel meg a valóságnak, hogy a később végzetessé váló verekedés egy kisbolt előtti sorbaállás miatt alakult ki a sértett és a későbbi gyanúsított között.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben ezidáig három alkalommal adott ki sajtóközleményt, melyek a rendőrség hivatalos honlapján bárki által elérhetőek (közlemény1., közlemény2., közlemény3).

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy az ügyről félretájékoztató médiatartalom-szolgáltatók a történtekkel kapcsolatban egyetlen alkalommal sem kérdezték meg a rendőrséget. Ezúton is felhívjuk a médiumok figyelmét a közvélemény hiteles és pontos tájékoztatásának törvényi követelményére!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is áll azon médiumok rendelkezésére, akik a valóságnak megfelelően kívánják tájékoztatni a közvéleményt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.