Fizetés nélkül távoztak

2018. 09. 18., k - 11:02
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy román férfi telepakolt egy bevásárlókocsit, azonban távozáskor semmiért sem fizettek. A hajdú-bihari rendőrök az ártándi határátkelőhelyen fogták el őket.

Egy élelmiszerbolt biztonsági őre tett bejelentést a rendőrségre 2018. szeptember 17-én 14 óra körül arról, hogy a Debrecen, Balmazújvárosi úton lévő üzletükből négy férfi fizetés nélkül távozott. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként kiderítették, hogy a feltételezett elkövetők, milyen típusú és rendszámú autóval hagyták el a bolt parkolóját. A beszerzett adatokról a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja tájékoztatta a megyében szolgálatban lévő rendőröket. Az egyenruhások Ártánd Közúti Határátkelőhelyen igazoltatták a négy román férfit, valamint átvizsgálták a személyautójuk csomag-, illetve utasterét. Az ellenőrzés során a rendőrök a járműben megtalálták az eltulajdonított műszaki cikkeket, élelmiszereket, valamint tisztálkodási szereket. A 43, 32, 30 és 19 éves férfiakat a járőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A román állampolgárokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.