Fizetés nélkül távoztak

2018. 09. 18., k - 11:02
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy román férfi telepakolt egy bevásárlókocsit, azonban távozáskor semmiért sem fizettek. A hajdú-bihari rendőrök az ártándi határátkelőhelyen fogták el őket.

Egy élelmiszerbolt biztonsági őre tett bejelentést a rendőrségre 2018. szeptember 17-én 14 óra körül arról, hogy a Debrecen, Balmazújvárosi úton lévő üzletükből négy férfi fizetés nélkül távozott. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként kiderítették, hogy a feltételezett elkövetők, milyen típusú és rendszámú autóval hagyták el a bolt parkolóját. A beszerzett adatokról a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja tájékoztatta a megyében szolgálatban lévő rendőröket. Az egyenruhások Ártánd Közúti Határátkelőhelyen igazoltatták a négy román férfit, valamint átvizsgálták a személyautójuk csomag-, illetve utasterét. Az ellenőrzés során a rendőrök a járműben megtalálták az eltulajdonított műszaki cikkeket, élelmiszereket, valamint tisztálkodási szereket. A 43, 32, 30 és 19 éves férfiakat a járőrök előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A román állampolgárokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.