Graffitisek rendőrkézen

2018. 11. 15., cs - 08:16
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a két 19 éves férfit, akik gyermekkorú társukkal a vendéglő falától a közterületi szemetesig számos helyen graffitiket készítettek Hajmáskéren.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2018. november 12-én arról, hogy Hajmáskér belterületén az épületek falára, hulladéktárolókra és villanykapcsoló szekrényekre az elmúlt napokban ismeretlen elkövetők festékszóróval graffitiket rajzoltak.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként 24 órán belül azonosították az elkövetőket, két 19 éves helyi lakost és 12 éves társukat, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak. A házkutatások során a rendőrök mindkét személynél megtalálták a festékszóró palackokat és lefoglalták azokat. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és ellenük rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

graffiti


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A gyanú emberölés

Három gyanúsítottat hallgatott ki a BRFK az újpesti férfi eltűnésével kapcsolatban.

 

Tonfával ütött

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy férfit a győri rendőrök.

 

Ellopta a pénzt a széffel együtt

A XIII. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki betört egy presszóba, ahonnan ellopta a széfet a benne lévő pénzzel együtt.