Hamis okmányok arzenálja - videóval, képgalériával

2017. 01. 13., p - 04:58
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Személyi igazolványtól az érettségi bizonyítványig mindent hamisított a gyanúsított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közokirat-hamisítás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást S. Csaba 45 éves budapesti lakossal szemben. A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint nagy számban készített jó minőségű hamis közokiratot megrendelésre. A nyomozók 2017. január 10-én a férfi fővárosi otthonában, illetve több helyszínen tartottak házkutatásokat. Ezek alkalmával a rendőrök a hamis közokiratok előállításához szükséges eszközöket, présgépet, számítógépeket, laptopokat, scannereket, nyomtatókat, acélvágólapokat, nagyítókat találtak, illetve a hamisítványok készítéséhez szükséges plasztik kártyákat, bizonyítvány-borítókat, üres betétlapokat, lakcímet és személyi azonosítót igazoló hatósági bizonyítványokat, hologram matricákat, adókártyákat, kitöltetlen forgalmi engedélyeket foglaltak le. Több már elkészített hamis közokirat is előkerült a férfi lakóhelyéről, valamint különböző hatóságok és intézmények száraz bélyegzői, vezetői engedély H betűjelzése és eredeti okmányok fénymásolatai is.

 

Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint S. Csaba a lefoglalt eszközökkel és tárgyakkal személyi igazolványt, lakcímkártyát, vezetői engedélyt, útlevelet, adókártyát, mozgásában korlátozott személy parkolási igazolását és érettségi bizonyítványt hamisított.A nyomozók a férfit - elfogását követően - gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. január 12-én elrendelt.

 

A gyanúsítottal szemben az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.