Hamis vezetői engedéllyel próbálkozott

2020. 12. 18., p - 09:52
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A kisbéri járőrök, egy igazoltatás során felismerték a hamis okmányt. A 43 éves felhasználót a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei 2020. december 17-én délután a 81-es számú főúton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak 43 éves vezetőjét. A sofőrt szabálysértés elkövetése miatt állították meg a rendőrök. Az igazoltatás során a barcsi lakos egy szlovák vezetői engedélyt adott át a rendőröknek. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfit korábban engedély nélküli vezetés miatt a járművezetéstől eltiltották és a magyar állampolgár soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Az átadott okmány elmosódott volt, a biztonsági elemei sem voltak szabályosak. Az is kiderült, hogy ilyen sorszámú vezetői engedély nem került kiállításra. A barcsi lakost a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene közokirat-hamisítás bűntett miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, tőle az okmányt lefoglalták.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.