Három kocsi, egy lakás

2019. 01. 11., p - 10:57
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a 20 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint társával – illetve egyedül is – több bűncselekményt követett el a megyeszékhelyen.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2019. január 10-én 12 óra 10 perckor lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 20 éves helyi lakost.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. augusztus 1. és szeptember 16. között társával összesen három gépkocsiból lopott. Két alkalommal nyitott járművet szemeltek ki, azokból műszaki cikkeket, illetve táskát loptak a benne lévő okmányokkal és személyes tárgyakkal együtt. A harmadik alkalommal az autó ajtaját felfeszítették, és onnan egy napszemüveget tulajdonítottak el.

A kecskeméti férfi társát, M. Dávidot korábban – 2018. október 27-én – elfogták, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A 18 éves kecskeméti férfi jelenleg is letartóztatásban van. Ő több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható.

A gyanú szerint a 20 éves férfi a megyeszékhely egyik többlakásos házának területére bement, ott az egyik lakás ablaküvegét a keretéből kiemelte, majd a nyíláson keresztül bemászott. Az ingatlanból egy mobiltelefont és egyéb használati tárgyakat vitt magával.

A kecskeméti nyomozók a gyanúsított elfogását követően kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.