Három lopással gyanúsítják

2021. 09. 09., cs - 07:32
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök kezdeményezik a 29 éves férfi letartóztatását.

 

Nyomozás indult a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán még 2021 májusában ismeretlen tettes ellen, aki május 17-re virradóra felfeszítette egy Szent László körúti büfének az ajtaját, és onnan készpénzt, valamint szeszes italt tulajdonított el. Július elején egy megyeszékhelyi pékségbe tört be egy ismeretlen, ahonnan – rövid kutatást követően – végül üres kézzel távozott. Alig egy hónap múlva, augusztus elején a nagybani piac egyik büféjének az ajtaját törték be, és az épületből elvittek 55.000 forintot.

A kecskeméti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése során arra jutottak, hogy a három bűncselekményt ugyanaz az ember követhette el. A helyszínen összegyűjtött adatok elemzése során pedig a tolvaj személyazonosságára is fény derült: a nyomok P. Richárd kecskeméti lakoshoz vezettek. A 29 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és 2021. szeptember 7-én délelőtt őrizetbe vették.

A nyomozók előterjesztést tesznek a többrendbeli lopással gyanúsítható helybéli lakos letartóztatásának indítványozására. Közben azt is vizsgálják, hogy a tolvaj más, hasonló bűncselekményeket elkövethetett-e az utóbbi időszakban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.