Hentesbárddal és baseballütővel rongáltak, fenyegetőztek

2019. 05. 15., sze - 11:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 22 éves alsóörsi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt büntetőeljárás indult, míg barátja ellen rongálás miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2019. február 2-án 23 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy két személy a balatonalmádi vasútállomáson, illetve a mellette található aluljáróban hangoskodik. Az egyik elkövető a nála lévő baseballütővel a bejelentő felé is ütött, amivel nem találta el. A kiérkező járőrök a helyszín közelében elfogták a két fiatalt, egy 22 éves alsóörsi és egy 20 éves balatonalmádi férfit. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy egyikőjük a baseballütővel az aluljáróban lévő biztonsági kamerát, a másik pedig egy hentesbárddal a vasútállomáson lévő padot rongálta meg.

A két elkövetőt előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Személygépkocsijuk átvizsgálása során a rendőrök megtalálták a bűncselekményhez használt eszközöket is, melyeket lefoglaltak. A 22 éves alsóörsi gyanúsított ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 20 éves balatonalmádi férfi ellen rongálás szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.