Jármű önkényes elvétele és lopás Debrecenben

2018. 07. 21., szo - 13:22
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 19 éves helyi férfi ellen kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett és kétrendbeli lopás vétség miatt folyik eljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2018. július 19-én 18 óra 30 perc körül egy nő tett bejelentést arról, hogy ismeretlen személy ellopta a gépkocsiját, amely egy garázsban, nyitott állapotban parkolt.

A nyomozók az adatgyűjtés és tanúkutatás során beszerzett információk alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 19 éves férfit, valamint Debrecen-Józsán megtalálták az eltulajdonított gépkocsit.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2018. július 20-án 13 óra körül Debrecenben, a Füredi úton elfogták B. Balázst, aki akkor egy másik olyan gépkocsival közlekedett, amelyet Debrecen-Józsáról, a tulajdonos engedélye nélkül hozott el.  

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a helyi lakost kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett és kétrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi 2018. júliusában a két gépkocsin kívül, egy családi ház udvarán parkoló személygépkocsi motorteréből eltulajdonította az akkumulátort, valamint egy Debrecen, Böszörményi úti társasház mélygarázsából egy női kerékpárt lopott el, amelyet szétszedett állapotban egy másik mélygarázsban hagyott.

B. Balázs kihallgatásán beismerő vallomást tett, a bűncselekmények elkövetését elismerte, vele szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály folytatja az eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.