Kábítószer-kereskedők előzetesben (videóval)

2016. 11. 15., k - 10:08
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök két drogdílerrel és kilenc fogyasztóval szemben folytatnak büntetőeljárást.

A rendőrök 2016. november 10-én 16 óra 30 perc körül Debrecen belvárosában két különböző helyszínen igazoltattak két helyi lakost, akik a gyanú szerint kábítószert vásároltak és fogyasztottak. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 15 percen belül elfogták azt a két férfit, akiktől a fogyasztók a kábítószert vették. A Csap utcai akció során a rendőrök egy angol forgalmi rendszámú gépkocsiban ütöttek rajta a két drogdíleren és a közelben tartózkodó másik három fogyasztón. A két kábítószer-kereskedő ruházatának átvizsgálása során a rendőrök O. Balázs alsónadrágjában elrejtve 12 gramm marihuánát, míg az utastérben digitális mérleget, nylon tasakokat találtak és foglaltak le. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 23 éves O. Balázst és a 25 éves B. Dánielt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. november 13-án elrendelt. A megalapozott gyanú szerint a két helyi lakos az elfogásukat megelőzően többször vásárolt kábítószert azért, hogy azt a megyeszékhelyen továbbértékesítsék.

A nyomozás eredményeként a rendőrök másnap elfogtak még négy férfit, akik a gyanú szerint O. Balázstól és B. Dánieltől kábítószert vásároltak. A fogyasztókkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók az ügyben nyolc helyszínen végeztek házkutatásokat a városban és több gramm marihuánát, valamint kábítószergyanús fehér port foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a nyomozást O. Balázs és B. Dániel ellen.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.