„Keleti” rendszám a „nyugati” autón

2019. 02. 23., szo - 08:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja az egyik autójáról a másikra átszerelt egy forgalmi rendszámot.

 

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei 2018. december 25-én 16 óra 45 perckor Dunavecsén igazoltatták egy Volvo vezetőjét. Az intézkedés során kiderült, hogy az autó nem a sofőré, illetve a járműre szerelt rendszám egy Trabanthoz tartozik. Az autóban utasként tartózkodott a Volvo és a Trabant tulajdonosa, aki elismerte, hogy a hatósági jelzéseket ő cserélte ki.

A 36 éves férfit a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szalkszentmártoni lakos elmondta, hogy a Volvo rendszámát egy szabálytalanság miatt már korábban bevonták a rendőrök, ezért tette rá egy forgalomból kivont, már meg is semmisített Trabant hatósági jelzését, amelyet megőrzött. A kihallgatás során az is kiderült, hogy a férfit a vezetéstől eltiltották, ezért kérte meg ismerősét arra, hogy elvigye a szomszéd városba.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes járási ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.