Kihasználta a gépjármű-tulajdonosok óvatlanságát

2021. 09. 20., h - 13:58
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök együttműködése hozta meg a sikert: az öcsödi jogsértőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Egy öcsödi lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert lakóháza előtt, a 2021. szeptember 11-én az esti órákban leparkolt járművét – melynek gyújtáskapcsolójában az indítókulcs, továbbá az utastérben személyes okmányai is benne maradtak – ismeretlen személy elvitte. Az egyenruhások helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és elrendelték a jármű körözését. Az öcsödi sértett másnap ismét felkereste a rendőrséget és elmondta, hogy az ismeretlen személy visszavitte a járművet a lakóháza elé. A tulajdonos azt gyanította, hogy csak a közelben járhatott vele a jogsértő, mert az üzemanyagból alig fogyott.

A nyomozóknak néhány nap múlva egy újabb eltűnt gépkocsit érintő ügyben kellett intézkedniük. A bejelentés adatai szerint, 2021. szeptember 18-án az esti órákban egy öcsödi ingatlan kocsibejáróján hagyott autónak veszett nyoma. Az óvatlan tulajdonos ez esetben is benne felejtette a járműben az indítókulcsot.

A 2021. szeptember 18-i öcsödi eseménnyel párhuzamosan Tiszakécskén intézkedtek a közrendvédelmi járőrök, akik egy járművet kíséreltek meg intézkedés alá vonni, azonban a sofőr a gépkocsit hátrahagyva, kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök példás együttműködésének köszönhetően az egyenruhások hamarosan rekonstruálták az eseményeket: a járművet egy öcsödi férfi vezette, és az ellenőrizni kívánt autó azonos a kunszentmártoni rendőrök által keresett gépkocsival.

A nyomozók egy 21 éves öcsödi fiatalt számoltattak el a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki később a nyomozók asztala előtt ülve vallott a részletekről. Elmondta, hogy azért vitte el a kocsit, hogy a tiszakécskei diszkóban tudjon szórakozni, azonban nem ez az egy jogsértés, amit elkövetett. Bevallotta, hogy 2021. szeptember 11-én is ő vitte el autót Öcsödről, ekkor szintén a tiszakécskei diszkóba ment. Azzal mentegette magát, hogy nem akart egyik tulajdonos kárára sem kocsikázni, ezért mindkét alkalommal tankolt a járművekbe.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban „Vigyázzunk a gépkocsinkra!” címmel hívta fel a figyelmet a felelős járműtulajdonosi magatartásra. Az „Ezt tedd zsebre!” videófilmünkben szintén hasznos tanácsokat adtunk a járművek biztonságára vonatkozóan.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!