Közel 300 kilométert akart megtenni egy lopott kerékpárral

2018. 07. 12., cs - 15:51
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpárt lopott egy román férfi Békés megyéből. A biciklivel Budapestre indult, de Kardosnál elfogták a rendőrök. A Gyulai Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.

Közel 300 kilométert akart megtenni egy román férfi egy Elekről ellopott kerékpárral, de Békés megyét sem tudta elhagyni, mert a rendőrök Kardosnál elfogták. A 36 éves P. I. 2018. április 19-én reggel átugrott egy eleki ház kerítésén, és az udvarról ellopott egy férfivázas biciklit, amivel elindult Budapestre. A kerékpár tulajdonosa nem sokkal később észrevette a lopást és bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök azonnal rögzítették a bicikli vázszámát, valamint egyéb ismertető jeleit a körözési rendszerben és elkezdtek adatokat, információkat gyűjteni a lopásról. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei eközben egy Szarvason elfogott férfit vittek Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Szolgálati autójukkal már visszafelé tartottak Szarvasra, amikor Kardosnál felfigyeltek az út közepén bicikliző férfira. Megállították és igazoltatták, majd ellenőrizték a kerékpárt is, amelynek az adatait a körözési rendszerben megtalálták.

A férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A kerékpár tulajdonosa még aznap délután visszakapta a biciklijét.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Gyulai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. július 11-én átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy parkolóban bántalmazta ismerősét

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Tehervonaton bújtak meg

Bács Kiskun megyénél egy tehervonaton elbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra két illegális migráns.

 

Külterületeken ellenőriztek

A monori rendőrök által szervezett akcióhoz erdészek, mezőőrök is csatlakoztak, valamint a Készenléti Rendőrség helikoptere is támogatta a földi egységeket.

 

Elgázolták

A 12 éves fiú a tilos jelzés ellenére akart átkelni az úttesten.