Közlemény

2021. 01. 09., szo - 18:48
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nem rendelt el hírzárlatot az elpusztult rendőrkutyák ügyével kapcsolatban.

Valótlanságot tartalmaz a blikk.hu internetes portálon 2021. január 9-én 4 óra 10 perckor „Rejtélyes gyilkosság! A járőrkocsiban találtak rá a tetemekre – Megmérgezték a hős rendőrkutyákat” címmel megjelent cikk. A közlésben valótlanul állítja azt az újságíró, hogy a rendőség az ügyben teljes hírzárlatot rendelt el.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Blikk újságírója 2021. január 6-án megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot az elpusztult rendőrkutyákkal kapcsolatban. A rendőrség a megkeresésére azt a választ adta, hogy az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen, valamint, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem kíván adni.

Az elpusztult rendőrkutyák vonatkozásában a szakértői vélemények megérkezését követően tud bővebb tájékoztatást adni a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.