Kulcs a párkányon

2018. 02. 14., sze - 14:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ablakpárkányon hagyott kulccsal jutott be a házba, ahonnan aztán szerszámokat lopott. A rendőrök elfogták a gyanúsítottat.

Egy lopásról érkezett bejelentés 2018. február 9-én késő este a rendőrségre. A jászberényi helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy egy ismeretlen járt a jelenleg építés alatt álló ház portáján. Az idegen bement az épületbe, majd onnan kompresszort, fúrógépet, akkumulátoros csavarozót, körfűrészt, sarokcsiszolót, csiszológépeket és egyéb szerszámokat lopott el.

A jászsági nyomozók adatgyűjtésének és jó személyismeretének köszönhetően rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 21 éves jászberényi lakost. D. Bélát előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol 2018. február 13-án gyanúsítottként kihallgatták. A férfi a lopott portékát időközben értékesítette.

A gyanúsított a helyszíni kihallgatásakor elmondta, hogy szemet szúrt neki az ablakpárkányon hagyott kulcs, amivel aztán könnyedén bejutott az építés alatt álló házba. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene.

Kérjük, ne hagyják házuk, lakásuk kulcsait jól látható helyen! Higgyék el a lábtörlő, vagy virágcserép sem biztonságos megoldás! Kérjük, fogadják meg vagyonvédelmi tanácsainkat, amelyekről bővebben itt olvashatnak!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szeméremsértő

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást a 41 éves férfival szemben.

 

Lefoglalt fegyverek

Több lőfegyvert foglalt le egy miskolci férfitól a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen végrehajtott akciójában.