Lajosmizsén ellopta – Örkényben eladta

2019. 06. 12., sze - 09:27
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A lajosmizsei rendőrök pár órán belül elfogták a kerékpártolvajt.

Egy ismeretlen elkövető 2018. november 9-én 5 óra 25 perc körül Lajosmizsén, a Szent Lajos utca egyik üzleténél lezárt kerékpár zárját levágta, és ellopta a kétkerekűt.

A gyanú szerint ezt követően Örkényig tekert, ahol árulni kezdte a biciklit, amit el is adott pár ezer forintért. A rendőrök pár órán belül elfogták a lopással gyanúsítható 67 éves helyi férfit, aki beismerő vallomást tett.

Az ügyében folytatott nyomozást a lajosmizsei rendőrök befejezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen legyen a bicikli! Soha ne kis, eldugott sikátorban hagyjuk ott, mert ez is lehetőséget kínálhat az elkövetőknek!

A kerékpáron - ha lehetőség van rá - ne hagyjunk értékeket, például lámpákat, kilométerórát, esetleg GPS-t, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!

Regisztráltassa a biciklijét a „Bike Safe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!

Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén!

 

Képünk illusztráció.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.