Letartóztatásban a török embercsempész

2020. 06. 30., k - 08:38
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves férfinak, aki öt illegális migránst akart Nyugat-Európába csempészni, azonban az M9-es autóúton elfogták a rendőrök.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2020. június 26-án 18 órakor az M9-es autóút Szekszárd felé vezető oldalán igazoltatták az osztrák forgalmi rendszámú kisbusz öt utasát és török sofőrjét. A kocsiban ülő külföldiek jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat egy 32 éves török férfi vitte volna Nyugat-Európába, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai őt is elfogták. Vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, kihallgatását követően őrizetbe is vették. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Szekszárdi Járásbíróság 2020. június 29-én letartóztatásba helyezte az embercsempészt. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.