Lezárt akta: 17 helyen vásároltak az ellopott bankkártyákkal

2018. 03. 08., cs - 10:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a nő és két férfitársa ellen.

 

Egy 50 éves helyi nő tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon 2017. szeptember 11-én, mert vásárlás közben ismeretlen személy a bevásárlókocsiban elhelyezett kézitáskájából eltulajdonította az irattartóját, amelyben okmányok, illetve két bankkártya is volt.

 

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az irattartót egy 38 éves nő lopta el. A bankkártyákat 42 éves kiskunhalasi barátja segítségével 17 helyen használta fel, mire a sértett azokat a számlavezető pénzintézeteknél letiltotta.

 

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a nő és 32 éves testvére néhány hónappal korábban egy ismerősüktől mobiltelefont és táblagép lopott. Az idős asszonyhoz azzal az ürüggyel mentek be, hogy vizet kérjenek, majd a sértett figyelmét elterelték, és így vették magukhoz az asztalon lévő tárgyakat.

 

A gyanúsítottakat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök kihallgatták. Az ügyet a napokban lezárták, és vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: