Lezárt akta: 17 helyen vásároltak az ellopott bankkártyákkal

2018. 03. 08., cs - 10:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a nő és két férfitársa ellen.

 

Egy 50 éves helyi nő tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon 2017. szeptember 11-én, mert vásárlás közben ismeretlen személy a bevásárlókocsiban elhelyezett kézitáskájából eltulajdonította az irattartóját, amelyben okmányok, illetve két bankkártya is volt.

 

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az irattartót egy 38 éves nő lopta el. A bankkártyákat 42 éves kiskunhalasi barátja segítségével 17 helyen használta fel, mire a sértett azokat a számlavezető pénzintézeteknél letiltotta.

 

A nyomozók azt is kiderítették, hogy a nő és 32 éves testvére néhány hónappal korábban egy ismerősüktől mobiltelefont és táblagép lopott. Az idős asszonyhoz azzal az ürüggyel mentek be, hogy vizet kérjenek, majd a sértett figyelmét elterelték, és így vették magukhoz az asztalon lévő tárgyakat.

 

A gyanúsítottakat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás vétség és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök kihallgatták. Az ügyet a napokban lezárták, és vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.