Lezárt akta: bíróság elé állítás embercsempészés bűntett miatt

2020. 11. 27., p - 07:58
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a 31 éves szerb férfival szemben folytatott büntetőeljárást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján a Devecseri Rendőrőrs munkatársai egy szerb rendszámú autót állítottak meg a 8-as számú főúton, Devecser határában 2020. november 25-én, 17 óra 5 perckor. A gépkocsit egy 31 éves szerb férfi vezette.

Az Ausztria felé tartó járműben a sofőrön kívül 3 férfi és 2 nő utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A járművezetőt, valamint az utasokat a rendőrök előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 31 éves sofőrt őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök az eljárás során beszerzett adatok eredményeként a nyomozás vizsgálatát befejezték, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam