Lezárt akta: bíróság elé állítás embercsempészés bűntett miatt

2021. 01. 26., k - 09:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a 31 éves és 44 éves román férfiakkal szemben folytatott büntetőeljárást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának információi alapján a Devecseri Rendőrőrs munkatársai egy német rendszámú kistehergépkocsit állítottak meg a 8-as számú főúton, Devecser közelében 2021. január 11-én, 10 óra 42 perckor. A gépkocsit egy 31 éves román férfi vezette.

Az Ausztria felé tartó járműben a sofőrön és egy 44 éves román utason kívül 6 férfi és 2 nő utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A két román férfit, valamint az utasokat előállították. A 31 éves sofőrt és 44 éves segítőjét őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök az eljárás során beszerzett adatok eredményeként a nyomozás vizsgálatát befejezték, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

A magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.