Lezárt akta – Kifosztás miatt kell felelnie

2021. 06. 15., k - 13:57
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A jászberényi rendőrök befejezték a nyomozást az alvó sértettet kifosztó gyanúsított ügyében.

Egy helyi lakos 2021. május 3-án az esti órákban megjelent egy jászalsószentgyörgyi családi háznál, ahová észrevétlenül bejutott. A jogsértő kihasználta, hogy a sértett mélyen aludt, és annak fekhelye melletti gyermekágyból kivett egy oda korábban elhelyezett női táskát, melyben készpénz és személyes okmányok voltak. A bejelentést követően a rendőrök megállapították a feltételezett elkövető kilétét, akit elfogtak és előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra.

A terhelt részére védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás és hét rendbeli jogtalan megszerzéssel elkövetett közokirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúját rótták fel a nyomozók. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

A Jászberényi Rendőrkapitányság nyomozói az ügy vizsgálatát befejezték, és a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügyi aktát a Jászberényi Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.