Lezárt akta: rablás Ajkán

2021. 01. 14., cs - 13:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Az Ajkai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 35 éves ajkai lakossal szemben. Ahogy arról beszámoltunk, a férfi bement egy ajkai dohányboltba 2021. január 1-jén, 13 óra körül. A kezét egy szatyorban tartva azt a látszatot keltette, hogy fegyvert tart magánál és az eladótól a bevételt követelte. Pénzt ugyan nem kapott, azonban két doboz dohányárut és két üveg szeszes italt magához vett, majd elmenekült a helyszínről.

Az ajkai rendőrök a bejelentést követő két órán belül azonosították és elfogták az elkövetőt. Előállították és őrizetbe vétele mellett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta a gyanúsítottat.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Ajkai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.