Lezárult a nyomozás a szombathelyi dohánybolti rablás ügyében

2021. 02. 25., cs - 07:51
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy férfi 2020. május 24-én, éjfél után bement a szombathelyi Váci Mihály utcai Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót – a nála lévő fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve – a bevétel átadására kényszerítette. A kassza tartalmát az eladó átadta, majd az így megszerzett pénzzel a férfi gyalogosan elmenekült a helyszínről.

A Vas megyei rendőrök széleskörű nyomozást folytattak, amelynek során szorosan együttműködtek az osztrák hatóságokkal is. Az együttműködés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

A személyt a Burgenlandi Tartományi Rendőr-igazgatóság hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt már korábban őrizetbe vette. A nyomozók nemzetközi jogsegély keretén belül 2020. szeptember 24-én a 36 éves Vas megyei férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az eljárás folyamán beszerzett információk, videófelvételek alapján a rendőrök megállapították, hogy a férfi a cselekményét egy 31 éves Vas megyei nővel együtt követte el. A nyomozók a nőt 2020. október 16-án gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét személlyel szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy a rablást elkövető férfi 2020. május 16-án, Szombathelyen, a Hollán Ernő utcában ellopta egy helyi hölgy táskáját, a benne lévő iratokkal, készpénzzel és mobiltelefonnal. A 36 éves férfit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A bűncselekményeket elkövető férfi 2020 decemberében meghalt, így a vele szemben folytatott eljárások, az elkövető halála miatt megszüntetésre kerültek.

A 31 éves nővel szemben folytatott nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Vas Megyei Főügyészségnek megküldte.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam