Lopás miatt kell felelniük

2017. 08. 13., v - 08:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemeléssel zárult annak a két helyi fiatalnak az ügye, akik egy mosonmagyaróvári családi házba háromszor is visszatértek lopni.

A nyomozás adatai szerint 2017. március 19-én az éjszakai órákban ismeretlen tettesek egy mosonmagyaróvári családi ház udvarára bemásztak, majd a házhoz tartozó, de az udvarból nyíló műterem ajtaját berúgták, és onnan egy olajfestményt loptak el. Másnap – a korábban betört ajtón keresztül – újra bementek a házba, ekkor különböző használati tárgyakat, kozmetikai termékeket és festőkellékeket loptak. A tolvajok 2017. március 23-án ismét próbálkoztak, a hajnali órákban a műterem csukott ablakát benyomva jutottak be az épületbe, ahonnan az egyik szekrényben tárolt táskából pénztárcát – benne készpénzt – órát, ékszereket és egy gitárt is elvittek. 

A mosonmagyaróvári nyomozók 2017. március 23-án beazonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Ny. Roland 25 éves és H. Márió 22 éves helyi lakosokat. A két fiatal férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsítottak részben elismerték a bűncselekmények elkövetését. Az eljárásban a rendőrök Ny. Rolandot a bűncselekmény helyszínén is kihallgatták, ennek során a 25 éves férfi megmutatta, hogy hova rejtette el a házból ellopott gitárt. A nyomozók a hangszert lefoglalták és a tulajdonos részére visszaadták.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.