Lopás miatt kell felelniük

2017. 08. 13., v - 08:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemeléssel zárult annak a két helyi fiatalnak az ügye, akik egy mosonmagyaróvári családi házba háromszor is visszatértek lopni.

A nyomozás adatai szerint 2017. március 19-én az éjszakai órákban ismeretlen tettesek egy mosonmagyaróvári családi ház udvarára bemásztak, majd a házhoz tartozó, de az udvarból nyíló műterem ajtaját berúgták, és onnan egy olajfestményt loptak el. Másnap – a korábban betört ajtón keresztül – újra bementek a házba, ekkor különböző használati tárgyakat, kozmetikai termékeket és festőkellékeket loptak. A tolvajok 2017. március 23-án ismét próbálkoztak, a hajnali órákban a műterem csukott ablakát benyomva jutottak be az épületbe, ahonnan az egyik szekrényben tárolt táskából pénztárcát – benne készpénzt – órát, ékszereket és egy gitárt is elvittek. 

A mosonmagyaróvári nyomozók 2017. március 23-án beazonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Ny. Roland 25 éves és H. Márió 22 éves helyi lakosokat. A két fiatal férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsítottak részben elismerték a bűncselekmények elkövetését. Az eljárásban a rendőrök Ny. Rolandot a bűncselekmény helyszínén is kihallgatták, ennek során a 25 éves férfi megmutatta, hogy hova rejtette el a házból ellopott gitárt. A nyomozók a hangszert lefoglalták és a tulajdonos részére visszaadták.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két férfi, egy eset, három bűncselekmény

Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi egy tóból, Geszt külterületén. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a lopott dolgokat szállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.