Lopni járt vissza a lakatlan házba

2018. 06. 10., v - 06:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A komáromi nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 35 éves férfival szemben.

A Komáromi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 35 éves ácsi lakos ellen. A gyanú szerint a férfi 2017. augusztus  24-én 21 óra 30 perc körül kerítésen keresztül bemászott egy ácsi lakatlan ház udvarára. A korábban már összekészített, körülbelül 100 kilogramm vashulladékot akarta ellopni a tettes, azonban a kiérkező rendőrjárőr cselekménye közben megzavarta. Az elkövetőt a járőrök menekülés közben elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A férfival kapcsolatban adat merült fel arra vonatkozóan, hogy korábban már két alkalommal is behatolt a lakatlan épületbe és onnan használati tárgyakat lopott el. A komáromi nyomozók az ácsi lakossal szemben a büntetőeljárást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratanyagot vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.