Nem csak kereskedtek vele, termesztették is

2019. 09. 26., cs - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Két drogdílert és egy fogyasztót fogtak el a nyomozók Dunakeszin.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztálya nyomozást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 29 éves S. Dávid és a 31 éves B. Sándorral szemben. A rendőrök a büntetőeljárás során megállapították, hogy a férfiak Budapesten és Pest megyében kábítószerrel kereskedtek, valamint azt is megtudták, hogy legközelebbi üzletüket 2019. szeptember 24-én bonyolítják.

A miskolci nyomozók a kereskedők elfogására a KR Bevetést Támogató Osztály közreműködésével akciót szerveztek Dunakeszire. A művelet során a rendőrök végignézték, ahogy a kábítószer gazdát cserél, majd elfogták a két férfit és 29 éves vásárlójukat. Valamennyiüknél csekély mennyiséget meghaladó mértékű növényi törmeléket találtak.

Az S. Dávid otthonában megtartott kutatás alkalmával a KR NNI munkatársai egy speciális növénykeltető sátorban – professzionális szellőztető és párásító berendezéssel ellátott – már learatott vadkender-ültetvényt találtak. A lakás különböző pontjairól befőttes üvegekben bruttó 981 gramm, nejlonzacskókban bruttó 495 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amely az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint marihuána, valamint digitális mérleget, és marihuána-őrlőt is találtak a nyomozók. A vagyonvisszaszerzés érdekében a nyomozók lefoglaltak egy nagy értékű luxusautót is.

S. Dávidot és B. Sándort előállításukat követően kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A vásárlót kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.