Nincsenek elfelejtett ügyek

2021. 09. 18., szo - 07:40
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Több mint félmillió forintot vitt el egy medgyesegyházi dinnyefelvásárló cég irodájából 2008 nyarán két fegyverrel fenyegetőző férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. A nyomozók sikeresen azonosították és elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győrújbaráti testvérpárost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Medgyesegyházán, egy dinnyefelvásárló cég irodájába 2008. augusztus 15-én fegyverrel ment be két férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. Az ott dolgozó nőt megfenyegették és a bevételt követelték tőle. Miután megkapták a több mint félmillió forintot, megkötözték és a mosdóba zárták a nőt, majd elmenekültek. A Békés megyei nyomozók az elmúlt években többször is újra elemezték az erőszakos bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokat, valamint az összegyűjtött adatokat, információkat, értékelték a bizonyítékokat. Végül a kitartó munka eredményre vezetett, mert a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és a Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A győrújbaráti testvérpár fiatalabb tagját 2020. október 6-án, míg az idősebbet 2021. május 26-án állították elő a rendőrök. Az előbbi férfi házában gáz- és riasztópisztolyt, illetve puskát, valamint gumilövedékeket, riasztótöltényeket találtak a nyomozók.

A rendőrség a rablás miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. szeptember 17-én továbbította az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.