Örökségre hivatkozva csaltak ki pénzt

2019. 02. 12., k - 09:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újbudai nyomozók befejezték annak a nőnek és férjének az ügyét, akik több mint 3,5 millió forintot csaltak ki ismerősüktől.

A nyomozás adatai szerint egy budapesti házaspár 2015 tavaszától különféle okokra hivatkozva rendszeresen pénzt kértek kölcsön egy idős asszonytól. A sértett egyes esetekben a lakásán tartott pénzéből adott a házaspárnak, de volt, amikor kérésükre különféle hitelintézetekből kölcsönt vett fel, majd a pénzt átadta nekik.

Az 55 éves Cs. Krisztiánné és a 39 éves Cs. Krisztián az idős asszony bizalmába férkőzött, és azt állították, hogy nagyobb összegű örökséget várnak, amelyet különféle okokra hivatkozva még nem kaptak meg. Az is mondták, hogy az örökségből ki fogják tudni fizetni a kölcsönkért pénzt, és a felvett hitelek havi törlesztőrészleteit. A nő és a férfi azonban nem fizette vissza a kapott pénzt, és a törlesztőrészleteket is a sértettnek kellett fizetnie. A házaspár több mint 3,5 millió forintot csalt ki az idős asszonytól.

Az újbudai nyomozók Cs. Krisztiánnét és férjét 2017 márciusában üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét körözés volt ellene érvényben

A budapesti nyomozók elfogták azt az 50 éves nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.

 

Tehervonaton bújtak meg

Bács Kiskun megyénél egy tehervonaton elbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra két illegális migráns.

 

Külterületeken ellenőriztek

A monori rendőrök által szervezett akcióhoz erdészek, mezőőrök is csatlakoztak, valamint a Készenléti Rendőrség helikoptere is támogatta a földi egységeket.

 

Elgázolták

A 12 éves fiú a tilos jelzés ellenére akart átkelni az úttesten.

 

Ittasan okozott balesetet

Forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába egy elektromos kerékpáros Esztergomban.