Örökségre hivatkozva csaltak ki pénzt

2019. 02. 12., k - 09:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az újbudai nyomozók befejezték annak a nőnek és férjének az ügyét, akik több mint 3,5 millió forintot csaltak ki ismerősüktől.

A nyomozás adatai szerint egy budapesti házaspár 2015 tavaszától különféle okokra hivatkozva rendszeresen pénzt kértek kölcsön egy idős asszonytól. A sértett egyes esetekben a lakásán tartott pénzéből adott a házaspárnak, de volt, amikor kérésükre különféle hitelintézetekből kölcsönt vett fel, majd a pénzt átadta nekik.

Az 55 éves Cs. Krisztiánné és a 39 éves Cs. Krisztián az idős asszony bizalmába férkőzött, és azt állították, hogy nagyobb összegű örökséget várnak, amelyet különféle okokra hivatkozva még nem kaptak meg. Az is mondták, hogy az örökségből ki fogják tudni fizetni a kölcsönkért pénzt, és a felvett hitelek havi törlesztőrészleteit. A nő és a férfi azonban nem fizette vissza a kapott pénzt, és a törlesztőrészleteket is a sértettnek kellett fizetnie. A házaspár több mint 3,5 millió forintot csalt ki az idős asszonytól.

Az újbudai nyomozók Cs. Krisztiánnét és férjét 2017 márciusában üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.