Pénzt csalt ki a hirdetési oldalon

2018. 10. 12., p - 09:56
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a rétsági rendőrök a 43 éves férfit.

A Rétsági Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Jenő Bálint 43 éves veszprémi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2018. január 19-én az egyik apróhirdetési oldalon egy márkás televíziót kereső sértett hirdetésére jelentkezett, miszerint Ő rendelkezik a keresett televízióval és azt részére értékesítené. Az összeget a sértett elutalta a 43 éves férfi bankszámlájára, aki ennek ellenére az elektronikai eszközt nem küldte el, illetve ellenértékét sem utalta vissza.  A gyanúsított ugyanezen a hirdetési oldalon egy férfinek gépjárművéhez használható kábelköteget ígért. Ennek vételárát és a postaköltségét is átutalta a sértett B. Jenő Bálint részére, de a terméket  neki sem küldte meg. 

A 43 éves férfi a sértetteknek összesen 23.000 forint kárt okozott.

A rétsági rendőrök a férfit  - az ellene ebben az ügyben, továbbá több hatóság által kibocsátott -  elfogatóparancs alapján 2018. október 11-én elfogták a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.