Pénzt csalt ki az idős asszonytól, egy napon belül elfogták a rendőrök

2020. 03. 06., p - 07:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A sárbogárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 37 éves férfival szemben csalás vétség elkövetése miatt folytattak.

Egy 75 éves sárbogárdi asszony kért rendőri segítséget 2019. október 29-én. A bejelentő elmondta, hogy öt nappal korábban mobiltelefon-készülékére ismeretlen hívótól érkező hívást fogadott. A telefonba egy férfi beszélt arról, hogy a nő keresztfia balesetet okozott Budapesten, ami miatt a rendőrség őrizetbe vette. Amennyiben az asszony százötvenezer forintot fizet, úgy a keresztfiút szabadlábra helyezik. A telefonáló a sértettnek instrukciókat adott azzal kapcsolatban, hogy hol és milyen módon helyezze el a készpénzt. A hozzátartozójáért aggódó, tévedésbe ejtett nyugdíjas a telefonáló kérésének eleget téve a pénzt egy tárcába tette, és saját ingatlanja területén fekvő pince lejárójánál elhelyezte. Erről a helyről az ismeretlen a pénzt másnapra virradóan elvitte. Az asszony október 28-án szintén ismeretlen hívószámkijelzéssel érkező telefonhívást kapott, ugyanaz a férfihang kereste, és ekkor azt közölte, hogy a rokona még mindig börtönben van, további háromszázezer forintot kellene kifizetni érte, de lehetséges, hogy egymillióra is szükség lesz később. Az áldozat ennek a felhívásnak már nem tett eleget, és a rendőrséghez fordult.

A feljelentést követően a sárbogárdi nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és az eredményes nyomozati cselekményeknek köszönhetően egy nap alatt azonosították, elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt.

A csalás vétség elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálatát a napokban a rendőrség befejezte, és az eljárás iratait az ügyészségnek továbbította.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság témához kapcsolódó bűnmegelőzési tanácsai:

Az idősek biztonságáért Dunaújvárosban is


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset szemtanúit keressük

A veszprémi rendőrök segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatnak eljárást egy Szentkirályszabadján történt baleset kapcsán.