Rablás és kifosztás Kerekegyházán

2017. 08. 13., v - 15:31
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A lajosmizsei rendőrök egy napon belül beazonosították és elfogták a gyanúsítottakat.

A nyomozás adatai szerint két ismeretlen férfi 2017. augusztus 12-én 0 óra 8 perc körül Kerekegyházán, a Fő utcában lévő egyik buszmegállóban megszólított két 19 éves helyi lakost, és azt kérdezték tőlük, mennyi a pontos idő. A férfiak néhány perc elteltével – miután választ kaptak a kérdésükre – távoztak a megállóból. Rövid idő múlva ismét megszólították a két helyi férfit, majd miután az utolsó kecskeméti járat után is érdeklődtek, a kezükben lévő mobiltelefonjaikat próbálták meg elvenni. A fiatalabb személy az egyik helyi férfi kezéből nem tudta elvenni a készüléket, aki a telefonjával együtt a helyszínről elmenekült. A másik férfit az idősebb személy többször megütötte, annak érdekében, hogy megszerezze a telefonját. A fiatalabb társa segítségével a telefont sikerült elvenniük a sértettől, majd azzal együtt elmenekültek. A bántalmazás következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenved.

A nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőket. Egyiküket, egy 21 éves román férfit a rendőrök 2017. augusztus 12-én 11 óra 30 perckor elfogták, majd rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az elfogás helyszínének közelében megtalálták az ellopott mobiltelefont is. Társát, egy 15 éves román fiút a lajosmizsei nyomozók néhány órával később kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aminek során beismerte tettét. A fiatalkorú az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

A rendőrök előterjesztést tettek az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjazott négylábúak és vezetőik

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

 

Idős asszonyon segítettek

A rendőrök a mentők kiérkezéséig takarókkal melegítették a bissei nőt, és teát is főztek neki.

 

Lebukott az orvvadász

A szentendrei rendőrök egy 41 éves férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Nyomkövetők

Csak a nyomokat kellett a hóban követniük a putnoki rendőröknek, hogy eljussanak a kerékpártolvajokhoz.