Rajtaütöttek a rendőrök az üzletelő társaságon

2021. 11. 23., k - 08:26
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai tetten értek három férfit, amint folyékony műtrágyát tulajdonítottak el. Lopás és pénzmosás bűntett miatt indult eljárás ellenük.

A nyomozás adatai szerint 2021. november 20-án hajnalban három férfi egy Enyingen található cég telephelyéről 29 tonna folyékony műtrágyát tulajdonított el. A három elkövető, akik közül egyikőjük a cég üzemvezetője, társai pedig a cég alkalmazottai, az ellopott vegyszert egy kislángi gazdálkodónak kívánták értékesíteni. Tervük azonban nem valósult meg, mert a rendőrök adás-vételkor rajtuk ütöttek, és elfogták az üzletelőket. Az egyenruhások a négy férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a 43, a 48 és az 53 éves enyingi lakosokat lopás bűntett, míg 56 éves kislángi társukat pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. A lopással okozott nyolcmillió forintot meghaladó anyagi kár a tulajdonosnak hiánytalanul megtérült.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.