Rendőrkézen a férfi, aki sárban és szoros láncon tartotta kutyáját

2020. 04. 02., cs - 11:18
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt folytatott ügy vizsgálatát.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. november 29-én este arról, hogy Veszprémben, a Csatárhegy városrészen egy fához láncolt kutya napok óta vonyít, és többször össze is esett. A helyszínre érkező járőrök egy legyengült fizikai állapotú, németjuhász keverékebet találtak, melynek bundája sártól nedves volt. Az állat nyakában egy körülbelül másfél méter hosszúságú lánc lógott, ami már mélyen beágyazódott az általa okozott sebbe.

állatkínzás

A helyszíni szemle keretében rendőrök a kutyát lefoglalták, majd egy veszprémi állatvédelmi alapítvány munkatársainak adták át, akik gondoskodtak a soron kívüli egészségügyi ellátásáról. A nyomozók azonosították az eb tulajdonosát és gyanúsítottként kihallgatták állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 34 éves veszprémi férfi beismerő vallomást tett és lemondott a kutya tulajdonjogáról, ezért a nyomozók az ebet az állatvédelmi alapítvány képviselője részére kiadták. Az ügyben beszerzett szakvélemény szerint a gyanúsított bánásmódja alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, illetve annak pusztulását okozza, továbbá arra is, hogy annak különös szenvedését idézze elő.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

állatkínzás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Visszafordítás!

Baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat az 51-es főút Dunavarsány és Majosháza közötti szakaszán.

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Illegális migránst fogtak el Nagylakon

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indul.