Rendőrkézen a kelet-magyarországi sorozatbetörők + videó

2013. 12. 11., sze - 14:44
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Csaknem félszáz egyházi épületbe és civil ingatlanba tört be az a csoport, akiket a napokban elfogott a rendőrség.

Lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás adatai szerint Miskolcon, egy templom épületébe 2013. november 12-én 19 órát követően betörtek, az elkövetők készpénzt tulajdonítottak el, majd elmenekültek a helyszínről.

 

A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, 2013. december 9-én elfogták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szikszói 39 éves R. Sámuelt és a miskolci 53 éves H. Istvánt.

 

A nyomozás kiinduló adatai szerint a páros és még három társa elfogásukig Miskolcon, Mályiban, Nyékládházán főleg egyházi ingatlanokba törtek be, illetve garázsokból, boltokból tulajdonítottak el különféle használati tárgyakat, készpénzt. Az eljárás során beszerzett egyéb nyomozati cselekmények eredményeként bebizonyosodott, hogy a gyanúsítottak a megye és az ország más területén csaknem félszáz hasonló módon végrehajtott bűncselekményt követtek el.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság, mint a bűncselekmények értelmi szerzőit és „irányítóit” R. Sámuelt és H. Istvánt bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására. Segítőik, a fancsali 45 éves M. Jolán, a kiskőrösi, valamint a szikszói 17-17 éves bűntársaik az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

 

A nyomozás eredményességét támogatták az Encsi Rendőrkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zempléni Rendőr-főkapitányság Bűnügyi, valamint Felderítő Osztály és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.