Segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt - Frissítve

2014. 08. 27., sze - 15:19
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az illetékes bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki 2014. augusztus 17-én balesetet okozott a Margit körúton, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Cs. István 31 éves monori lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. augusztus 17-én 17 óra 25 perc körüli időben személygépkocsival közlekedett Budapesten, a Margit körúton, amikor a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére behajtott a Kisrókus utcai kereszteződésbe, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. A baleset után a férfi kiszállt a járművéből, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A balesetben érintett másik gépkocsi vezetője súlyos sérülést szenvedett.

 

A BRFK Közlekedés-baleseti Osztályának munkatársai beazonosították a balesetet okozó gépjármű vezetőjének személyazonosságát, majd elrendelték a körözését. A gyanúsítottat 2014. augusztus 23-án 11 óra 40 perc körüli időben egy Budapest XXII. kerületi lakásban fogták el.

 

Az ügyben segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a BRFK Közlekedés-baleseti Osztálya Cs. István ellen.

Az illetékes bíróság 2014. augusztus 26-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyanús biciklis

A rákosmentei rendőrök egy tizenkétszeresen körözött férfit fogtak el.