Sorozatbetörőkre csaptak le a ceglédi zsaruk

2020. 10. 17., szo - 14:30
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A két férfi egy hónap leforgása alatt három abonyi házba tört be. A nyomozók bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével gyanúsítják őket.

A gyanú szerint a két elkövető - egyikük helyismeretét kihasználva - tört be 2020 augusztusában három abonyi ingatlanba. A házból ékszereket, készpénzt, járművek törzskönyveit és pótkulcsait, különböző iratokat és egy üveg whiskyt is elloptak. Az egyik látogatásuk alkalmával a családi ház riasztóberendezésére pur-habot fújtak, megbénítva ezzel a rendszer működését. Bűnös tevékenységeikkel összességében több mint 2 millió forint lopási, valamint több százezer forint rongálási kárt okoztak.

A ceglédi nyomozók 2020. október 14-én fogták el a két férfit, a kutatások alkalmával több, a betörésekkor eltulajdonított értéktárgyat is megtaláltak és lefoglaltak. Azóta a bíróság mindkettejüket letartóztatta.

K. Zoltán a bűncselekmények elkövetését tagadta, a gyanúsítással szemben panaszt tett. Vele szemben háromrendbeli lopás bűntettének, társával H. Norberttel szemben, aki kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, kétrendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság, egyben vizsgálják, hogy a gyanúsítottak más, hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittas vezetők őrizetben

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt hétvégén több ittas vezetőt őrizetbe vettek. Három sofőr esetében bíróság elé állítást kezdeményeztek.

 

Elbuszozott – felismeri?

Elkötött egy távolsági buszt a gyanú szerint a felvételen látható férfi. Segítsen azonosítani!