Tetőt bontott, de lebuktatta a kamera

2020. 12. 02., sze - 09:52
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kalocsai rendőrök őrizetbe vették azt a 19 éves helybélit, aki egy dohányboltból több mint hatszázezer forintnyi árut és készpénzt akart eltulajdonítani, ám még a helyszínen tetten érték.

Mint arról rövid híreinkben már beszámoltunk, a kalocsai nyomozók tegnap őrizetbe vettek egy 19 éves fiatalt.

A férfi a gyanú szerint 2020. december 1-én éjjel betört egy dohányboltba. A járőröket a bűncselekményről a sértett értesítette, aki jelzést kapott az üzlet biztonsági berendezésének segítségével az eseményről. A helyszíni szemle és a kamerafelvételek alapján kiderült, hogy a fiatal felmászott egy fára, majd az épület tetejét megbontva jutott be a boltba. A betörő ugyan összekészítette az eltulajdonítani szándékozott dohányárut és készpénzt, de időközben az üzlethez érkezett a tulajdonos, valamint a riasztott rendőri egység is, így a tolvajt még a boltban tetten érték és elfogták.

A fiatalt a nyomozók lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.