Tetten érték a vastolvajokat a rendőrök

2020. 04. 29., sze - 14:26
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai egy nőt és három férfit vettek őrizetbe, majd hallgattak ki gyanúsítottként.

A járőrök 2020. április 27-én az éjszakai órákban egy Tapolcához közeli erdőben parkoló tehergépkocsit ellenőriztek, melynek rakterében egy 40 éves nyirádi nő tartózkodott, aki a kérdéseikre ellentmondásos válaszokat adott. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök több betöréshez használt eszközt is találtak, majd a közelben lévő mezőgazdasági telephely környékét ellenőrizték. Ennek során észlelték, hogy a telep kerítését megrongálták, az ott található takarmánytárolók vasajtajait leszedték, és különböző eltulajdonításra szánt fémdarabokkal együtt fóliával letakarták azokat. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a nőnek három tettestársa is volt, akikkel a bűncselekményt elkövette. Közülük, egy 49 éves létavértesi lakost pár órával később Tapolca-Diszel külterületén, 2020. április 28-án a hajnali órákban egy 45 éves somlóvásárhelyi férfit a 77-es számú főútvonalon gyalogolva Tapolca és Hegyesd között, míg negyedik társukat, egy 42 éves nyirádi elkövetőt a délelőtt folyamán Tapolca belterületén fogták el a rendőrök. Mind a négy személyt előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, őrizetbe vették, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.