Vádemelési javaslat halálos baleset okozása miatt

2017. 09. 14., cs - 09:11
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M7-es autópályán történt útkarbantartó munkás gázolásával kapcsolatos büntetőeljárást befejezték a gárdonyi rendőrök.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság bűntetőeljárást folytatott egy 40 éves férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A bűntetőeljárás keretében a rendőrök megállapították, hogy 2017. február 13-án 11 óra körüli időben az M7-es autópálya 52-es kilométerszelvényében történt balesetkor a gyanúsított közlekedése során rosszul választotta meg járműve sebességét. A kistehergépkocsival közlekedő férfi az autópályán folytatott karbantartási munkák miatt lezárt sávot későn észlelte, ezért nekiütközött egy teherautónak, majd a közútkezelő járművének. Ezt követően egy a munkaterületen dolgozó munkást elsodort és a nála lévő kézi döngölőt a kezéből kiütötte, ami a sértett fején olyan súlyos sérülés okozott, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben folyatatott nyomozást lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta a Bitcoin vételárát

Befejezték a nyomozást a várkerületi rendőrök annak a férfinak az ügyében, aki bitcoint akart eladni ismerősének, de helyette a vételárát lopta el.

 

Visszapillantó – „üveges”- tekintet

Egy ózdi férfi ittasan nekihajtott egy rendőrautónak, amelyet követően intézkedés alá vonták a járőrök, majd másnap újra kiszűrték a forgalomból, mivel ismételten ittasan vezetett, ráadásul jogosítvány nélkül.

 

Táskát lopott

Az érdi rendőrök azonosították és elfogták a gyanúsítottat.