Vádemelési javaslat halálos baleset okozása miatt

2017. 09. 14., cs - 09:11
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M7-es autópályán történt útkarbantartó munkás gázolásával kapcsolatos büntetőeljárást befejezték a gárdonyi rendőrök.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság bűntetőeljárást folytatott egy 40 éves férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A bűntetőeljárás keretében a rendőrök megállapították, hogy 2017. február 13-án 11 óra körüli időben az M7-es autópálya 52-es kilométerszelvényében történt balesetkor a gyanúsított közlekedése során rosszul választotta meg járműve sebességét. A kistehergépkocsival közlekedő férfi az autópályán folytatott karbantartási munkák miatt lezárt sávot későn észlelte, ezért nekiütközött egy teherautónak, majd a közútkezelő járművének. Ezt követően egy a munkaterületen dolgozó munkást elsodort és a nála lévő kézi döngölőt a kezéből kiütötte, ami a sértett fején olyan súlyos sérülés okozott, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben folyatatott nyomozást lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.