Vádemelési javaslat halálos baleset okozása miatt

2017. 09. 14., cs - 09:11
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M7-es autópályán történt útkarbantartó munkás gázolásával kapcsolatos büntetőeljárást befejezték a gárdonyi rendőrök.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság bűntetőeljárást folytatott egy 40 éves férfival szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A bűntetőeljárás keretében a rendőrök megállapították, hogy 2017. február 13-án 11 óra körüli időben az M7-es autópálya 52-es kilométerszelvényében történt balesetkor a gyanúsított közlekedése során rosszul választotta meg járműve sebességét. A kistehergépkocsival közlekedő férfi az autópályán folytatott karbantartási munkák miatt lezárt sávot későn észlelte, ezért nekiütközött egy teherautónak, majd a közútkezelő járművének. Ezt követően egy a munkaterületen dolgozó munkást elsodort és a nála lévő kézi döngölőt a kezéből kiütötte, ami a sértett fején olyan súlyos sérülés okozott, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben folyatatott nyomozást lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontálisan ütköztek Miskolc határában

Teljes útzár mellett tart a helyszínelése annak a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek, amelyben egy személy- és egy tehergépjármű összeütközött.

 

Lopás miatt keressük

A pesterzsébeti rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.