Biztonságban az ünnepek előtt is

2019. 12. 10., k - 13:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai rendőrök az adventi időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a bűncselekmények megelőzésére.

Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai prevenciós járőrszolgálatot tartottak 2019. december 9-én délelőtt Ajka belvárosában. A rendőrök a polgárőrökkel, a helyi nyugdíjas klub kortárssegítőivel, valamint diákjárőrökkel közösen hívták fel az állampolgárok figyelmét az év végi ünnepekkel kapcsolatos jogsértések megelőzésére. Kiemelték, hogy a vásári forgatagban, a zsúfolt utcákon és rendezvényeken a bűncselekmények megelőzése érdekében ügyeljenek arra, hogy pénzüket, értékeiket ne tartsák külső kabátzsebekben vagy a táskák, csomagok könnyen elérhető helyein. Arra is figyelmeztették az állampolgárokat, hogy a nagybevásárlások alkalmával a gépjárművekben ne hagyjanak látható helyen értékeket. Javasolták továbbá, hogy lehetőség szerint ne tartsanak maguknál nagyobb összegű készpénzt, és a bankkártyák mellett semmi esetre se tartsák feljegyezve annak PIN kódját.

Az Ajkai Rendőrkapitányság és az együttműködők közös járőrszolgálata folyamatosan jelen lesz a közterületeken és a vásárok, bevásárlóközpontok környékén egészen az év végéig, hogy az ünnepek hangulatát ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés.

adventi akció

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.