A hajdú-bihari rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a két embercsempészt

2020. 08. 03., h - 09:46
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A román és libanoni állampolgárságú férfiak autókkal csempésztek illegális migránsokat.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2020. augusztus 2-án kora este két autót is megállítottak a Nyírábrány Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Az egyik autót egy libanoni férfi vezette és öt szírt szállított, míg a másik autó volánja mögött egy román férfi ült, akinek két albán utasa volt. Az egyenruhások előállították a gépjárművek vezetőit a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd bűnügyi őrizetbe vették a két férfit, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A két albán határsértő meghallgatása befejeződött a határrendészeti kirendeltségen, őket 2020. augusztus 3-án 9 órakor átadták a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.