A rendőrök ukrán embercsempészt fogtak az M1-es autópályán

2020. 02. 21., p - 09:48
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei Tata térségében ellenőriztek egy gépjárművet.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2020. február 21-én 8 óra 5 perckor az M1-es autópályán, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály, Pécsi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit. A jármű Ausztria irányába haladt, amikor a rendőrök megállították Tata térségében. Az autóban az ukrán sofőrön kívül még hét fő utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ukrán férfi elszámoltatása jelenleg folyamatban van. 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.