Átadták a rendőrök a határsértőket a román határőrizeti szerv munkatársainak

2020. 02. 26., sze - 14:14
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A két külföldi illegálisan lépte át Magyarország államhatárát.

A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. február 26-án 3 óra 45 perckor Nyírvasvári külterületén elfogtak két határsértőt. A magukat marokkói és tunéziai állampolgárnak valló férfiak román menekültkártyával rendelkeztek, azonban Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a határrendészeti kirendeltségre előállították. A külföldi férfiakat, akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt, 2020. február 26-án a vállaji közúti határátkelőhelyen átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.