Átadták a román határőrizeti szerv munkatársainak az algír és líbiai migránsokat

2019. 12. 22., v - 08:50
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegálisan léptek be Magyarország területére.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsének munkatársai a csengeri vasútállomáson vontak ellenőrzés alá 2019. december 21-én három illegális migránst. A 16 éves, magát algír, valamint a 16 éves és 33 éves, magukat líbiai állampolgároknak valló külföldiek személyazonosságukat a román hatóság által kiállított menekültstátuszt kérelmező, személyazonosításra alkalmas okmányokkal igazolták, de nem rendelkeztek érvényes úti okmányokkal. A rendőrök idegenrendészeti eljárás lefolytatás érdekében a külföldieket előállították a rendőrőrsre. A határsértőket, akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt, Magyarország területéről kiutasították, majd 2019. december 22-én 2 órakor átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendőrkézen a színesfémtolvajok

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot abban az ügyében, amelyben az eljárás adatai szerint három férfi több mint kettőezer-ötszáz kilogramm rézkábelt tulajdonított el.

 

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem. Menekülés közben több szabályszegést is elkövetett, végül balesetet szenvedett. A járműben tartózkodó három személy ezután is menekülni akart, végül az egyenruhások elfogták őket.