Átadták a Tolnában elfogott határsértőket

2020. 06. 03., sze - 09:22
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök átadták a szerb hatóságoknak a korábban az M6-os autópálya Sárközi pihenőjében elfogott illegális migránsokat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2020. június 2-án 18 óra 45 perckor – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Sárközi pihenőben ellenőriztek egy magyar rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások igazoltatták az autó nyolc utasát és magyar sofőrjét. A kocsiban ülő külföldi személyek irakinak, iráninak és szírnek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.

 

Rugalmas reagálás

Az idei turizmus más lesz, mint ahogy azt a korábbi esztendőkben megszoktuk, csendesebbnek ígérkezik, de a fővárosi zsaruk hasonlóképpen felkészültek. Kapacitásaik hatékony kihasználásával szolgálják a Budapestre látogató hazai és külföldi turistákat.