Elfogott embercsempész és illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2021. 12. 08., sze - 06:25
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy szerb embercsempészt, továbbá feltartóztattak 28 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. december 8-án 0 óra 15 perckor és 3 óra 35 perckor két csoportban újabb 28 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve - a Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján - 2021. december 8-án 0 óra 05 perckor Kiszombor külterületén a 43-as számú főúton ellenőriztek egy szerb honosságú Renault Megane típusú személygépkocsit. Az egyenruhások az ellenőrzés során a 19 éves sofőrön kívül a gépkocsi utasterében négy, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. Ellene – őrizet bevétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.