Embercsempész rendőrkézen

2020. 10. 29., cs - 04:14
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Hét illegális migránst akart Ausztriába juttatni egy román rendszámú gépkocsi vezetője.

A rendőrök - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg egy román rendszámú gépkocsit 2020. október 29-én 3 óra 22 perckor az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényében, Nagyszentjános térségében. Az Ausztria irányába haladó járműben a német tartózkodási engedéllyel rendelkező sofőrön kívül további hét, magát szír állampolgárnak valló személy utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták őket, előállításuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.